Altijd al eens een keertje Giethoorn willen bekijken op een super de luxe manier? Vanuit je camper opstappen op een fluisterboot en direct het oude centrum van Giethoorn invaren en genieten.
Richting Giethoorn rijd je via de N334 en steek je het kanaal over om daarna het bruggetje over de Cornelis-gracht te pakken, waarna je meteen de passantenhaven de Zuidercluft recht voor je ziet (NKC code 183).

Je kunt direct een camperplaatsje zoeken aan het water of op het open veld, en je daarna melden bij de receptie. Supervriendelijke beheerders en zeer moderne faciliteiten voor campers en boten. Inderdaad u recreëert daar ook met booteigenaren.
Achter de receptie is een betaalautomaat waarmee u een kaart moet kopen (5 euro) die u nodig heeft voor alle faciliteiten van deze camperplaats. Zoals toegang openbare ruimtes, douchen en elektriciteit. Deze kaart kunt u OOK gebruiken bij diverse andere jachthavens. Jammer genoeg is het saldo op de kaart NIET deelbaar met andere havens.
Direct naast de haven is een familiaal fluisterboot verhuurbedrijfje met zeer aardige eigenaars. Dus vanuit je camper zo in een bootje stappen en al varend ben je binnen 15 minuten in “oud” Giethoorn. Je kunt je bootje overal aanleggen (waar geen verbod is) en genieten van de diverse terrasjes. Maar letop want de kanalen zijn overbevolkt met Chinese vakantiegangers met duizenden camera’s en die geen notie hebben van “RECHTS VAREN” 🙂

Share via
Copy link