De eerste keer uw eigen camper of een huurcamper ophalen is best spannend. Hij ziet er zo groot uit en natuurlijk zijn velen van ons dat niet gewend. Toch is onze ervaring dat als klanten/eigenaars deze tips opvolgen en eigen maken, zij na een korte periode al heel relaxed rondrijden.

 1. Voordat u gaat rijden
  1. Loop rond de camper en check of alles dicht en vast zit. Ramen en luiken dicht.
  2. kijk ook voor obstakels, takken en bomen rond de camper voordat u wegrijd.
  3. Binnenin de camper ook checken of deuren/ramen goed dicht zitten en potten en pannen vast staan.
 1. Veilig rijden met een camper
  1. Campers zijn meestal breder dan een gewone auto. Dus rijd zoveel mogelijk links van je rijbaan zodat je niet teveel rechts over de doorgetrokken streep rijd of in een berm terechtkomt.
  2. Stel je buitenspiegel en dode hoek spiegel goed in en RIJDT altijd op je spiegels. Leer rijden op je buitenspiegels en gebruik deze zoveel mogelijk.
  3. Neem de bochten naar links en rechts IETS RUIMER dan gewend! Eigenlijk neem je de bocht wat later dan normaal, dus ietsje rechtdoor rijden en dan naar rechts of links draaien zodat de achterwielen niet tegen een stoeprand komen.
  4. Houd altijd bij scherpe bochten de ACHTERKANT van de camper in de gaten i.v.m uitzwenken. Dit is heel belangrijk bij het wegrijden van een kampeerplek of het inparkeren. Als er obstakels in tegenoverstelde richting van welke kant je op gaat draaien staan, rijd dan rechtdoor totdat je achterwielen voorbij deze obstakels zijn. Neem langzaam de bocht en houdt de obstakels via je spiegels in de gaten. Het idee is dat je wijde bochten maakt, geen scherpe bochten. Houd takken en dakgoten goed in de gaten en laat de bijrijder altijd uitstappen en je begeleiden bij het inparkeren en wegrijden.
  5. Pas je snelheid ALTIJD aan aan de omstandigheden en bedenk dat de camper zwaarder en de remweg langer is dan normaal gewend! Wij adviseren altijd om rustig rechts te blijven rijden en op snelwegen maximaal tussen de 90 en 110km per uur te rijden i.v.m windgevoeligheid en relaxed rijden.
  6. Let ook op rijden en parkeren op zachte ondergrond. Uw camper weegt veel meer dan een gewone auto en zakt weg in modder en nat gras. Kijk altijd waar andere camperaars staan. Zij staan daar niet voor niets 🙂

 

Wij wensen u een behouden en veilige reis.

Facebook