Waddeneilanden per camper

De meeste camperaars denken bij een camper vakantie aan lange tochten, terwijl Nederland en vooral het waddengebied echt uniek is.De afgelopen weken was het prachtig weer en zijn we ons even wezen verdiepen in mogelijke campervakanties naar onze eigen eilanden.
De Nederlandse waddeneilanden bestaan van links naar rechts uit: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.
Helaas mag je niet met je camper, of eigen auto, naar Vlieland (auto-luw) en Schiermonnikoog (auto-verbod)
Wel kun je Texel, Terschelling en Ameland met de camper bezoeken en is dit zeer goed te doen.

 

Texel

De camper oversteek vanaf Den Helder is goed te doen in zo’n 20 minuutjes bent u er al. Van Vrijdag t/m Maandag geldt een hoger tarief dan op de overige dagen.
Een bootkaartje is altijd een retourticket voor de heen – en terugreis. U schaft het bootkaartje voor vertrek aan via deze website (E-ticket) of koopt dit desgewenst bij één van de loketten op de veerhaven in Den Helder.
Voertuigen worden vaak onderscheiden qua lengte. Camperbusjes tot 6,5 meter hebben een vast dal en piektarief en zijn ook wat goedkoper uit. Campers boven 6,5 meter betalen retourprijs per strekkende meter inclusief fietsendrager.

Terschelling

In het voor en -naseizoen is Terschelling op zijn mooist. Maak lange fietstochten en wandelingen door de eilander natuur of langs het strand welk zich tot één van de mooiste van de wereld kan rekenen. Vanuit Harlingen kunt u dagelijks naar Terschelling varen en kunt u online de tijden en prijzen van campers bekijken. Ook hier hebben ze daltarieven.

Ameland

Ameland is het vierde eiland van de waddeneilanden en zeker goed te bereiken met de camper. De overtocht op de boot duurt 45 minuten vanuit Holwerd en wordt uitgevoerd met twee moderne veerboten, meerdere malen per dag. De prijzen zijn weer per strekkende meter.
Bezichtig de vier gezellige dorpjes, elk dorp met zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes. Bezoek de musea en duik in de interessante geschiedenis van Ameland.

Natuurlijk kunt u ook vanuit deze eilanden de andere twee eilanden Vlieland en schiermonnikoog per boot bezoeken, maar dan zonder camper 🙂

Share via
Copy link