Van de redactie : Spanjevandaag

ALICANTE – De gemeente Alicante is op dit moment hard aan het werk om zo snel mogelijk de nieuwe camperparkeer- en overnachtingsplaats aan het Playa de San Juan klaar te krijgen. Het is de eerste keer dat er zo’n grote parkeerplaats voor campertoeristen gevestigd wordt in Alicante en omgeving. Er zal plaats zijn voor 42 campers die gebruik kunnen maken van allerlei voorzieningen zoals douches en toiletten en elektra aansluiting.

De nieuwe camperparkeerplaats van Alicante komt te liggen naast het stadspark Parque La Marjal en aan het strand Playa de San Juan ter hoogte van de Avinguda de Costa Blanca 168. Deze “Camper Área” zal uniek zijn in Alicante en omgeving en zal een oppervlakte krijgen van 5.300 vierkante meter om plaats te bieden aan 42 campers waarvan de eigenaren gebruik kunnen maken van een scala aan voorzieningen.

Een van de redenen waarom het besluit is genomen om deze camperparkeerplaats te bouwen is om parkeren en overnachten op andere plaatsen in de stad tegen te gaan. Daarnaast hoopt de gemeente op hetzelfde moment dat er meer campereigenaars naar Alicante komen wat uiteindelijk ook weer goed is voor de economie.

De camperparkeerplaats ligt vlakbij het stadspark en het strand en daarnaast op korte loopafstand van het Tram station waardoor de reiziger gemakkelijk met de tram de omgeving kan ontdekken of de stad in kunnen gaan en de camper kunnen laten staan.

De campers mogen slechts maximaal 48 uur op de camperparkeerplaats staan, iets wat in de wetten van de Comunidad Valenciana geregeld is. Het is niet helemaal bekend of het gebruik van deze nieuwe camperparkeerplaatsen gratis is of tegen betaling en wat deze kostprijs dal zal zijn. Daarnaast is het niet bekend of er tevens wifi internet zal zijn, iets wat veel campertoeristen zeker op prijs zouden stellen – (Remco Stoffer)

 

Share via
Copy link