Hieronder staan de meest gestelde vragen.
Staat uw vraag er niet bij, stuur ons dan even een berichtje of bel ons even.

Algemeen

Welke camper is het meest geschikt voor ons?
Op onze verhuurpagina kunt u eerst bekijken welke campers nog beschikbaar zijn tijdens uw vakantiedata. Verder ziet u ook het aantal zitplaatsen met veiligheidsriem en het aantal slaapplaatsen conform uw gezinssamenstelling. Daarna is het een kwestie van smaak en camper layout. Mocht u twijfelen kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen
Kan ik vooraf de camper komen bekijken?
Ja, dit is uiteraard mogelijk mits de camper niet verhuurd is. Graag vooraf even bellen, zodat wij een bezichtiging kunnen inplannen aangezien wij niet altijd aanwezig zijn.
Kan ik bij het huren van een camper mijn auto achterlaten op het terrein van Campers Brabant?

Ja dit kan, valet parking is bij Campers Brabant gratis wanneer u een camper huurt bij ons. Het achterlaten van de auto tijdens uw huurperiode op onze locatie is voor eigen risico.Wij zijn niet aansprakelijk voor enige gevolgen die het parkeren van het voertuig met zich meebrengt. 

Kosten & Betaalregeling

Betalingen

Uw reserveringsaanvraag wordt door ons gecheckt en na beschikbaarheid sturen wij u een email confirmatie en dient de huurder per omgaande 20% van de totale huursom te betalen, zodat wij de camper definitief voor u reserveren. Restant van totale huursom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de huurperiode op onze rekening te staan. Mocht de aanvraag en confirmatie binnen 6 weken van aanvang huurperiode tot stand komen dan dient totale huursom per omgaande te worden voldaan.

 

De waarborgsom zijnde €1.000,– euro dient overgemaakt en zichtbaar te zijn op ons rekeningnummer bij aanvang huurperiode.

Campers Brabant rekent éénmalig schoonmaakkosten buitenkant camper € 95,–euro. (huurder hoeft de buitenkant niet schoon te maken)
Zie: Algemene huurvoorwaarden

 

Brandstof- toilet- en gas kosten

De camper wordt door verhuurder met een volle brandstoftank geleverd en door huurder ook met volle brandstoftank weer ingeleverd. Al onze campers gebruiken Diesel B7 (Geen BIO DIESEL)

Verhuurder levert ook een volle gasfles en vloeistof voor chemisch toilet, wat voldoende is voor de gehele huurperiode.

Vrije kilometers

1500 vrije kilometers per week zijn in de huurprijs inbegrepen. Extra kilometers a € 0,35 per kilometer.
Bij drie aaneengesloten weken huur is de camper  kilometer vrij.

 

 

Borg

De waarborgsom van € 1.000,– dient een paar dagen voor de reisdatum te worden overgemaakt op ons bankrekeningnummer, en moet zichtbaar zijn op onze bankrekening als de verhuurperiode begint en u de camper komt ophalen.

Mits er geen schade is aan de camper en er geen verzekeraar is ingeschakeld i.v.m ongeval, zullen wij de borg binnen 7 dagen retourneren.

Afkoop eigen risico:
U kunt ook direct met de verzekeraar voor enkele euro’s per dag uw eigen risico afkopen. U betaald nog steeds vooraf de borg aan ons, maar bij eventuele schade en inhouding van gehele of gedeeltelijke borg, kunt u dit bij uw verzekering claimen.

Huur- en annuleringsvoorwaarden

Wisseldagen

De huurperiode begint op vrijdag of zaterdag na afspraak tussen 11.00am/13:00pm en eindigt op donderdag of vrijdag voor 14.00pm. De wisseldag is afhankelijk van de gekozen camper. Wij mailen u met de exacte ophaaltijd en plannen genoeg tijd in om u goed voor te bereiden op uw campervakantie. Wenst u de camper in te leveren tussen 14.00 en 16.00 uur? Dan kunt u deze optie bijboeken bij uw reservering.

U begint uw campervakantie rustig op de vrijdagochtend of zaterdagochtend en u hebt de gehele middag om te laden en te rijden. Tevens bij het terugbrengen op de donderdag of vrijdag hebt u alle tijd om de camper leeg, schoon en volgetankt te retourneren. Mocht de camper eventueel eerder terugkomen van vorige verhuurder en u graag wat eerder wil vertrekken dan is dat geen probleem. We proberen altijd met uw vakantiewensen rekening te houden.

Campers met vertrek gepland op vrijdagochtend:

Campers met vertrek gepland op zaterdagochtend:

Minimale eisen camperhuur

Om onze nieuwste modellen campers te huren dient de bestuurder minimaal 23 jaar te zijn en min. 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B en geldig paspoort. Wij controleren deze documenten met officiële instanties. (zie privacy beleid)

Minimale huurperiode is 7 dagen.
Korte termijn en weekenden geen verhuur mogelijk

De bestuurder dient bij het gebruik van de camper alle instructies die door Campers Brabant zijn verstrekt op te volgen en de algemene verhuurvoorwaarden te lezen en respecteren.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering dient altijd telefonisch of via e-mail te geschieden en u dient altijd van ons een ontvangstbevestiging/confirmatie te ontvangen. De datum op onze confirmatie geld als datum van annulering.

Wij raden u altijd aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten om financiële risico’s te vermijden. Dit kunt u direct op onze website via Allianz verzekeringen regelen. (verzekering nu afsluiten)

Annuleringskosten:
* 12 weken of langer voor aanvang van de huurperiode: Geen kosten
* Tussen 12 en 4 weken voor aanvang van de huurperiode: 20% van de huursom.
* Binnen 4 weken voor aanvang van de huurperiode: 100% van de huursom.

Zie ook onze algemene huurvoorwaarden

Huisdieren

Huisdieren zijn absoluut niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Campers Brabant. Graag even telefonisch contact opnemen mocht u graag een klein huisdiertje willen meenemen. Wij bekijken dan welke camper wij eventueel ter beschikking hebben. Dit i.v.m allergieën van andere klanten na u. 

Roken

Roken in de camper is absoluut niet toegestaan. De camper word ook verhuurd aan niet-rokers, dus graag respect voor anderen.
We hanteren een boete van 500 euro.

 

 

Zie algemene voorwaarden

Verkeersboetes

Verkeersboete(s) worden na ontvangst in rekening gebracht bij huurder. De huurder zal het verschuldigde bedrag overmaken naar Campers Brabant en Campers Brabant betaalt deze aan de instantie. Campers Brabant rekent voor het verwerken van een verkeersboete € 25,– administratie kosten per ontvangen verkeersboete.

Schoonmaak & Retourneren

U dient de camper in dezelfde staat terug te brengen als dat u deze heeft ontvangen. Dit houd in afleveren met volle brandstoftank, lege schoonwatertank, lege vuilwatertank, lege en schone toilet, lege en schone koelkast, vaat gewassen en de camper van binnen volledig schoongemaakt, gereinigd en geveegd.
Wij hanteren vaste tarieven voor het niet nakomen hiervan. Zie onze verhuur voorwaarden.

De buitenkant van de camper wordt door de verhuurder uitgevoerd met speciale apparatuur en de kosten hiervoor a Euro 95,= zijn al bij verhuur in rekening gebracht. Dit geeft tevens de garantie dat volgende huurder geen beschadigingen heeft die wij over het hoofd hebben gezien.

Ongeval en schade

Pech onderweg
Alhoewel wij alleen nieuwe of jong gebruikte campers verhuren kan het toch voorkomen dat u pech onderweg krijgt.
Dit kan iets kleins zijn wat u plaatselijk door een erkend garage bedrijf kan laten repareren en niet meer kost dan €125,= (Graag een nota op naam van Campers Brabant en wij vergoeden deze kosten).
De meeste van onze campers vallen nog onder fabrieksgarantie en dus kost u dat vaak helemaal geen voorschot.

Mocht de camper zodanig pech hebben dat deze niet meer bruikbaar is voor komende vakantie periode en u uw weg niet meer kunt vervolgen dan kunt u via onze verzekeraar om hulp vragen. Als de mogelijkheid er is zal men u een vervangende camper aanbieden. Mocht er in het hoogseizoen geen reserve camper meer beschikbaar zijn dan zal men u een ander alternatief aanbieden.

U kunt het beste direct ook even contact met ons opnemen via chat of telefoon. Wij kunnen u dan adviseren/begeleiden en zorgen dat u snel weer uw weg kunt vervolgen.

Schade of diefstal

Bij iedere aanrijding/schade door een tegenpartij dient de lokale politie te worden ingeschakeld en dient het Europese schadeformulier te worden ingevuld. Tevens dient de huurder zo spoedig mogelijk, doch binnen 2 uur verhuurder telefonisch op de hoogte te stellen.

Indien noodzakelijk dient onze SOS hulpdienst te worden geraadpleegd en zullen zij samen met u een passende oplossing bedenken zodat u, indien mogelijk, uw camper vakantie weer snel voort kunt zetten.
Mocht het een schade betreffen die mogelijkerwijs problemen oplevert voor de volgende huurder dan vragen wij u om iets eerder dan gebruikelijk de camper in te leveren, zodat onze garage deze nog op tijd kan herstellen.

Mocht de schade dusdanig zijn dat de camper gerepatrieerd moet worden, dan zal onze SOS hulpdienst u assisteren en eventueel indien mogelijk vervangend vervoer ter plaatse voor u regelen.
Uw vakantie is bij ons in goede handen.

Schade aan het interieur, radio/cd, luifel en fietsenrek is voor risico van de huurder. Alsmede rijden onder invloed, het laten besturen door niet bevoegde personen, inbeslagname, drugsvervoer, overstroming, het vernielen van interieur enz. Alle kosten voortvloeiend uit bovenstaande komen ten koste van huurder.

Bij alle schades waarbij de verzekeraar wordt ingeschakeld zullen wij de borg inhouden totdat de verzekering een uitspraak heeft gedaan.

Zie ook onze algemene huurvoorwaarden.

Wat wordt door onze verzekering gedekt

De camper is WA + Casco verzekerd. Er geldt standaard een eigen risico van € 1.000,00 per gebeurtenis, welke bij schade in binnen- en buitenland in rekening wordt gebracht bij de huurder en vooraf als borg wordt geïnd.
Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel:
A) Bovenhoofdse schade geld een eigen risico van € 1.500,00 per gebeurtenis.
B) Diefstal of vermissing van het voertuig geldt een eigen risico van €2.000,00.
Groene kaart wordt bij de camper geleverd.

Schade die ontstaan is door het rijden onder invloed of het laten rijden van niet bevoegde personen, verkeersboetes, verkeerd tanken, verkeerd vullen watertank en ander oneigenlijk gebruik worden in rekening gebracht door de verhuurder aan de huurder.

Verzekeringsvoorwaarden liggen bij ons op kantoor ter inzage.

Verder gelden ook onze algemene huurvoorwaarden waarin de belangrijkste clausules staan vermeld.