Ecotoerisme en Campervakanties

Alhoewel Camperreizen de laatste jaren zeer populair is geworden, wordt het nog steeds geassocieerd met ouderen en 60 plussers.
Niet geheel terecht aangezien meer en meer jongere leeftijdsgroepen de voordelen van camperreizen en daarmee ook duurzaam reizen ervaren. (ecotoerisme)
De ultieme vrijheid om te gaan en staan en landen, steden, natuurparken, bossen, meren en zeeën te ontdekken is voor eenieder nu mogelijk. Met de huidige zuinige, Euro6, luxueuze campers kun je comfortabel en duurzaam reizen. Veel comfortabeler dan het conventionele kamperen.

De jongere generatie en gezinnen die dit soort reizen ontdekt is vooral gefascineerd door het grote familie gevoel in combinatie met ecotoerisme. Ecotoerisme of duurzaam toerisme wordt gedefinieerd als: verantwoord en kleinschalig reizen naar natuurgebieden, zodat ook volgende generaties op deze plek kunnen genieten en men zorg draagt dat milieu, natuur en landschap niet aangetast word en het bestaan van de plaatselijke autochtone bevolking wordt bevorderd.
Dit is een één van de vele redenen waarom jonge bewuste gezinnen kiezen voor een familie campervakantie.

 

10 redenen waarom campervakanties zeer populair zijn.

 

Minder vakantiestress vooraf.

* Onderzoek wijst uit dat vakantiestress vooraf, tijdens inpakken, een zeer lange periode blijft doorwerken. Doordat de campers vaak zeer veel ruimte hebben en men ook voor de deur de camper rustig kan inpakken wordt deze stress een stuk minder. Daar komt ook nog bij dat men geen tijdsverplichting heeft tegenover hotels, luchthavens en andere instanties, aangezien men huis en haard bij zich heeft.

Thuisgevoel mee op reis.

* Meeste campers bieden vaste slaapplekken, fornuis, douche, toilet, verwarming, eethoek op ongeveer 15m2. Daarnaast heb je vaak een luifel met terras tafels en stoelen en een barbecue. Dus alles bij de hand om gezamenlijk heerlijk te genieten.

Terug in de natuur.

* Tijdens onze vakanties willen we graag het buitenleven ervaren. Met een camper is dit een natuurlijk proces en kun je parken, natuurgebieden, bekende plaatsen en campings bezoeken. Vaak wordt dit ook als één groot leermoment gezien, waarbij ouderen en jonge kinderen praktijkervaring in de natuur krijgen. Ook wordt zo ecotoerisme of duurzaam reizen aangeleerd aan onze kinderen en daarmee ook voor de toekomst zekergesteld. Hier worden herinneringen gemaakt.

Geen koffers inpakken en sjouwen.

* Doordat men de camper vaak voor de deur kan inpakken en veel kastruimte, garage en opbergmogelijkheden bied. Kan men door gestructureerd inpakken binnen enkele minuten vertrekken. Geen koffers die bij elke aankomst en vertrek opnieuw zeer veel tijd in beslag nemen. Vooral bij actieve vakanties geeft dit zeer veel voordeel en verlichting van de lasten.

Vrijheid om te gaan en staan.

* Doordat je alles bij je hebt en de koelkast en vriezer vol kunt laden, heb je ook de keuze, dat als het ergens niet leuk is, je meteen je biezen kunt pakken. Aan de andere kant komt het heel vaak voor dat het ergens HEEL leuk is, en je dus zonder om te boeken gerust een paar dagen eraan kunt koppelen. Gewoon luifel uit en tafel en stoelen buiten zetten.

Familie tijd

*  Camper vakanties zijn bij uitstek ECHTE familie vakanties. Dat begint al bij maanden vooraf. Stippel samen met de kinderen een route uit en bereid gezamenlijk de reis voor. Kinderen kunnen zelfs hun eigen camperkoffertje mee nemen met al hun lievelingsspeeltjes. Ook voor grootouders is het een geweldige ervaring om gezamenlijk met hun kleinkinderen aan de dinette te zitten, en het fantastische landschap voorbij zien komen, terwijl mamma en pappa de camper besturen. Echt familietijd ten top.

Kinderen worden eerder wereldwijs.

* Reizen met kinderen zal hen helpen realiseren van het bestaan van diversiteit, culturen en talen. Doordat men met camperreizen zeer dicht bij de natuur staat, is dit een geweldig leermoment voor kinderen. s’avonds bij één van de vele mooie natuur camper parken of bij een plaatselijke boer overnachten. De volgende dag een heerlijke wandeling door de bossen of bergen met een plaatselijke boswachter is het summum voor heel veel kinderen.

Reis belangrijker dan de bestemming.

* Uw vakantie begint zodra u uw camper gezellig inricht, deuren sluit en motor start. Onderweg nieuwe wegen inslaan, avontuurlijke ontmoetingen en eten, slapen en rusten wanneer het u uitkomt. Geen inpakstress of wachtrijen bij de incheck balie…..

Belastingvoordeel en extra inkomsten.

* Waarom veel geld investeren in een villa of huis in het buitenland. Als u particulier een camper koopt valt deze niet in box 3 en als u tevens enkele weken per jaar de camper particulier verhuurt hoeft u dat niet op te geven. Zelfs bedrijfsmatig verhuur kan voordeel opleveren. Wij geven u graag advies hoe u ook met een kleine investering eigenaar kunt worden en zonder extra kosten op campervakantie kunt.

Campers meer dan vakantiegebruik alleen.

* Een camper kan voor zoveel meer worden gebruikt dan vakanties alleen. Bijvoorbeeld voor kort zakelijk gebruik of voor hobby’s zoals ornithologie, vliegtuigspotten, antiekbeurzen bezoeken of Europese markten bezoeken. Een camper is ook handig als men een vriend wil bezoeken en zij geen gastenverblijf hebben. Dus huur een camper en probeer het eens een keer uit ipv een hotel.

“De plek om de wereld te verbeteren begint in je hart en hoofd, werk van daaruit naar buiten”  (zen)

 

 

 

beschikbare huur campers

Minder bagage restricties

Thuisgevoel mee op reis

Heerlijk buiten in de natuur

Geen koffers sjouwen

Vrijheid om te blijven of te gaan

Meer familie tijd en binding

Copy link
Powered by Social Snap